Seitanbroodjes

Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes, bladerdeeg met seitan. Hoe je het ook noemt, dit is het recept. Lekker als tussendoortje, snack of met een salade als avondeten.


Voor 10 broodjes:
400 gr. seitan
10 blaadjes bladerdeeg
2 volkoren boterhammen zonder korst in kleine blokjes
1 ui
1 teen knoflook
1 ei
sesamzaad
2 eetlepels zoute ketjap
1 eetlepel gehaktkruiden of cajunkruiden
2 blaadjes salie fijngehakt
1/2 blikje tomaten in stukjes
verse peterselie
peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 190 graden C. Ontdooi de bladerdeeg.
Hak de seitan en ui in hele kleine stukjes (bij voorkeur in een foodprocessor oid).
Fruit de ui met knoflook. Voeg de seitan toe. Bak op een halfhoog vuurtje. Voeg de cajunkruiden toe. bak nog eventjes. 
Voeg tomaten, ketjap, salie, peterselie, 1 eetlepel sesamzaad en boterham toe. Goed doorroeren. Haal de pan van het vuur.

Bestrijk de bovenrand van de plakjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei.
Leg in het midden van elk bladerdeegplakje over de hele breedte heen een portie van het seitanmengsel. Laat de onderrand van het bladerdeeg vrij.
Rol vanuit de onderrand het bladerdeegplakje om het seitanmengsel heen naar de met ei bestreken bovenrand.
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven. (De zijkanten van het seitanbroodje blijven open)
Bestrijk de seitanbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met het sesamzaad.
Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.